2015. május 21., csütörtök

Hullócsillag születik

Most mindenki készítheti a paradicsomokat. Lehet dobálózni. Gondolom, utálni fogtok az értékelés miatt, de ki kell írnom magamból. Pedig úgy szerettem a Szent Johannát.
Azon gondolkoztam, hogy írjak-e külön bejegyzést a Bexi sorozat első könyvéről, azaz a Késtélről.
De aztán rájöttem, hogy csak még jobban felhúznám magam rajta, meg amúgy sem akkora műalkotás számomra, hogy egy bejegyzést megérdemeljen.
Úgyhogy most a második kötetről fogok nektek írni.

A vizsgát tárgy: Leiner Laura-Hullócsillag


A vádlott adatai:
GABO kiadó
2015
412 oldal 
puhatáblás
ISBN: 9789634060055


Mit kíván a vádlott mondani? Bexi, akinek mostanra megjelent, és zajos sikert aratott a második nagylemeze, az Offline, továbbra is sikeres énekesnő, Nagy Márkot viszont teljesen elfelejtették, mert végül nem ő nyerte a tehetségkutató műsort. Körte mindent megtesz, hogy ismét sikeressé tegye Márkot, de ez nem egyszerű, nagyon mélyről kell felhozni a srácot. És hát ott vannak neki Aszádék is, még mindig a garázsában. Ezért aztán Körte megragadja a romlott majonéz miatt adódó lehetőséget, és belegyezik abba, hogy menedzseltjeivel Londonba repüljön egy utazási műsor forgatására.

 Mit kíván a felperes mondani? 92%??? Kik olvassák ezt a könyvet?
Tény, hogy sokkal jobb, mint az első rész. (Ahogy fentebb írtam, nem nehéz annál a könyvnél jobbat találni...)
Olyannyira értékelhetetlen az első rész, hogy kb. a huszadik oldalon a falhoz püföltem a könyvet. De a legrosszabb, hogy nem maga a könyv a rossz, hanem a tudat, hogy ezt a "közepes" könyvet az írta, aki az SzJG-t, vagy a Remeket. Laura nem írhat olyat egy 88%-os könyvbe, hogy "feltolta Instára és Twitterre..."
A Hullócsillag első fele semennyire nem kötött le. Ha átszámoljuk, öt napig olvastam a könyvet (... most ezt részletezzem?) ebből négy és fél napig az unalmas részt, és fél nap alatt jobb felét.
Az előzőnek elvileg függővége lett, azonban engem nem csigázott fel annyira, mert (sajnálom Laura) teljesen kiszámítható volt, hogy mi lesz a sztori a második részben.
Tehát, ahogy gondoltam, valahogy újra összejön a csapat, Geri bekavar, Lexivel végül mindenki összehaverkodik. Aztán lesz mégegy "idegtépő" függővég. Oké, mondjuk (mondjuk nagyon halkan)hogy egy kicsit jobban érdekelt a folytatást, mint a Késtélnél.

Na jó, hogy ne csak szidjam a könyvet...
A kedvenc szereplőm Evelin volt, bár nekem egy kicsit ilyen Viki/Kinga hatása volt.
Aszádék s jófejnek tűnnek, de annyira fura, nem tudom őket magam előtt elképzeli. Oké. nm kamaszok, de nem is 40-es, 200 kilós, széttetovál rockerek. Szóval igazi megváltás volt, amikor Laura leírta, hogy Bogyó stílusa kicsit hajaz a Green Day énekesének öltözködéséhez.
Márk. Ő egoista. Ezzel mindenki tisztában van. De hogy ennyire? Vagy lehet, hogy az a baj, hogy a közelemben nem élnek ennyire narcisztikus személyek... Hmm. Ez ellenére vele sem volt sok bajom, sőt, néha viccesek voltak az önfényező beszólásai.
Bexi végtelenül idegesítő. És buta. És a -sokszori hangoztatás ellenére- kicsit sem érett a gondolkodásmódja, egyszóval gyerekes. Egyszer Márk, egyszer Geri, meg ez az állandó nyafi... Kb. 900-szor mondja el, hogy amúgy a sztárok élete itt M.o.-n mennyire nem nagy szám. Oké, valóban nem egy 'hálivúd', de hé! Sikeres énekes vagy, szerepelsz a tévébe, rádióban, a csapból is te folysz, az iTunes-on benne vagy a hazai topban, filmvetítésekre mész, koncertet adsz, meghívnak egy tehetségkutatóba vendégnek. :) Szerintem azért ez nagyon is oké! Szóval Beka is csatlakozott az idegesítő főhősnők táborához. Ott is benne van a topban, csak hogy örüljön.
Körte. <--- hülyenév (Lssuk csak: Gomba, Hipó, Szánkó... ki is van pipálva a mostani könyvben az ő szerepe is.) Namármost. Körtét is bírom. Laza, de mégis rendet tud teremteni.
Lili, a hugica. Na ő az, akire talán, az lehet mondani, hogy egy kicsit érettebb a koránál. Mondjuk az az utazás előtti kirohanás kicsit fura volt. Oké, haragudjon, de ne csapjon már ekkora patáliát.
Gerit a végére hagytam, ő teljesen ellenszenves, minden szava, és cselekedete. Pfuj...



Azt azért szögezzük le, hogy a Hullócsillag a Késtélnél, és az Akkor szakítsunknál is százszor jobb.
A végére egy 'kis izgalom' is volt (értsd: két könyvnyi izgi rést sűrítettek 60 oldalba.)

Nem mondom, hogy olvashatatlan, bár nagyon nehezen vettem rá magam az olvasásra az első rész után. De mivel tetszett, ha nem is tűkön ülve várom a folytatást, de azért szeretném majd elolvasni.

Az ítélet:
A könyvet bűnösnek nyilvánítom az alábbi pontokban:
-az első fele dögunalom
-a főszereplő lány idegesítő
-viszont van egy normális lány is benne
-LONDON
-jobb, mint az első rész
-furcsa (de nem rossz értelemben) függővég
3,5/5
Köszi, hogy végigolvastatok, nemsokára a Nem mondod! És a Védett férfiak véleményezését is láthatjátok a blogon! Legyetek jók és olvassatok sokat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése